• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Nachtmuziek

Deze week in Het Parool een schilderij van café De Eland door David de Winter en mijn verhaal 'Nachtmuziek' over verliefd zijn in Amsterdam.

Poekieknor

Onze wekelijkse Parool-column, dit keer met een schilderij van P.King en het verhaal 'Poekieknor'.

Egards

Aflevering 2 van onze vrijdagse Parool-rubriek Toen we daar zo zaten. Deze week café Van Leeuwen in de Utrechtsestraat. Een schilderij van David de Winter en een verhaal van Rogier Cornelisse, met als titel 'Egards'.

Andersom

Voortaan elke week in Het Parool: een schilderij van mijn goede vriend en kunstenaar David (Staaf) de Winter met daarbij een kort verhaal van mij, onder de noemer Toen we daar zo zaten. We trappen af met café De Reiger in de Nieuwe Leliestraat: 'Nu baadt de grijze vogel in het laatste nazomernamiddaglicht. Een oude man klapt een parasol dicht; de schilder aan de overkant komt zuchtend van zijn steiger.'

Toen we daar zo zaten

Mooi nieuws! Vanaf aanstaande vrijdag maken David de Winter (Galerie Staaf) en ik een wekelijkse pagina in Het Parool. Onder de titel Toen we daar zo zaten portretteren we de stad Amsterdam in woord en beeld: ik schrijf een verhaal en David schildert vanaf een terras. Kunstenaar David de Winter (links) en schrijver Rogier Cornelisse verzorgen wekelijks de Parool-rubriek Toen we daar zo zaten.

Zie me hier dan zitten

In de tweede helft van april 2020 woon en werk ik op de Wolkerstuin, het oude tuinhuisje van Jan Wolkers. Hier lees je mijn dagelijkse beslommeringen.

Toen we daar zo zaten

Van de zomer van 2018 tot september 2019 maakte ik met kunstenaar David de Winter elke week de rubriek Toen we daar zo zaten voor Het Parool, waarin we de stad portretteren vanaf bekende en minder bekende Amsterdamse terrassen. Alle afleveringen kun je hier terug lezen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
HetParool_Masthead_Final_1818.jpg