• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

30 Apr 2020

De tulpen zijn uitgebloeid, mijn databundel is op, het beddengoed moet nodig verschoond, de prullenbak bij de werktafel zit vol. Het is de laatste dag van de maand. Het wordt langzaam tijd om naar huis te gaan. Ik krijg een mailtje over mijn vertrek, hoe het met de sleutel moet (in het schuurtje).

Ik ruim vast wa...

29 Apr 2020

​Aan het eind van de middag toch nog een beetje zon. En het eerste vliegtuig dat ik in dagen over hoor komen. Mondkapjes uit China waarschijnlijk. Het klinkt indringend, een laag en lang geluid. Hier beneden fladdert een geel met zwart vlindertje om de oregano.

Het ruikt naar bloemen, naar bos en naar de boerder...

28 Apr 2020

Het regent. Jammer genoeg niet zo hard dat je het op het dak van het huisje hoort tikken. De bomen wuiven elkaar de hele dag al druilerig uit. Da-haag. Waar ga jij heen? Nergens? O, ook leuk. Druppels druipen traag van de zwarte balken van de pergola. De snelweg ruist natter dan anders.

Ik heb op mijn telefoon na...

27 Apr 2020

Om zes uur ben ik wakker, zoals op de meeste dagen. In de paadjes tussen de tuinen hangen flarden mist, de lucht is paars, de bomen roerloos, de vogels fluiten in zwartwit.

Na een paar uur gewerkt te hebben fiets ik voor wat boodschappen naar de Rijnstraat. Overal lopen mensen in hun oranje kleren, ze kijken om z...

26 Apr 2020

Grote avonturen worden vaak in gang gezet met een klein mysterie.

Er is een heel systeem hier, hetzelfde soort systeem dat ieder huisje en elke stacaravan ter wereld waarschijnlijk heeft. Een systeem dat je eigenlijk niet moet verraden, maar dat iedereen toch wel weet.

Achter het huis is een lage aanbouw waarin de...

25 Apr 2020

Een grijze dag. Als je omhoog kijkt tenminste. Als je om je heen kijkt is het vooral een groene dag, zoals iedere dag hier.    

Het is stil op Amstelglorie. De tijd kruipt traag over de grijze tegels voor het huisje. Met de deur open is het koud. Ik schrijf wat aan de kleine tafel in de woonkamer. Na de...

24 Apr 2020

Uit een omringende tuin klinkt getimmer. Daar kunnen mijn toetsenbordtikken niet tegenop. Ik zit op het terras te werken. Een pluisje landt op mijn beeldscherm, uit het speakertje op tafel klinkt Radio 4, de finale van Saint-Saëns’ ‘Carnaval der dieren’, daarna applaus.

Later die middag maken we een fietstochtje....

Please reload

Zie me hier dan zitten

In de tweede helft van april 2020 woon en werk ik op de Wolkerstuin, het oude tuinhuisje van Jan Wolkers. Hier lees je mijn dagelijkse beslommeringen.

Toen we daar zo zaten

Van de zomer van 2018 tot september 2019 maakte ik met kunstenaar David de Winter elke week de rubriek Toen we daar zo zaten voor Het Parool, waarin we de stad portretteren vanaf bekende en minder bekende Amsterdamse terrassen. Alle afleveringen kun je hier terug lezen.

Recente berichten

30/4/2020

29/4/2020

28/4/2020

27/4/2020

26/4/2020

25/4/2020

24/4/2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
HetParool_Masthead_Final_1818.jpg